0 Ron
Produs Cantitate Pret
total
Total: 0 Ron
+ 15 cheltuieli de transport
Mergi la casa

Închide

„Observarea de sine”

de Red Hawk

Preț : 30 Ron
Citește aici primele capitole ale cărții.

Prezentare carte
Comandă online
Lansare de carte cu Red Hawk

Observarea de sine: Trezirea la dragoste

 • A-i cunoaște pe alții este înțelepciune;
  A-ți cunoaște sinele este iluminare.

  - Lao Tzu, Tao Te Ching

   

  “Cunoaște-te pe tine însuți” este o străveche învățătură despre trezirea spirituală, aproape orice sistem religios sau filozofic te îndrumă spre ea. Această practică prin care înveți să te “cunoști pe tine însuți” este numită observare de sine .... sau constientizare de sine ... sau reamintire de sine. Dacă nu punem această cunoaștere de sine la baza vieții noastre, vom fi conduși de obișnuințele noastre și vom reacționa mecanic la opiniile și solicitările altora. Nu e de mirare că deseori simțim că viața noastră este superficială, fără sens și profund nesatisfăcătoare, și că relațiile noastre se destramă mult prea de ușor. 

  Totuși, pe măsură ce practicăm și ne trezim la “cunoașterea de sine“, vom începe să experimentăm o compasiune autentică și o adevărată acceptare de sine și a celor din jur. Compasiunea este fundamentul pe care noi putem construi dragostea.

  Acest workshop de weekend se adresează celor care doresc să lucreze în mod serios cu practica observării de sine, pentru a ajunge la compasiune, acceptare, conștiență reală și dragoste. Sesiunile vor fi conduse de Red Hawk, autorul cărții Self Observation, soția lui, Chandrika Taylor și Regina Sara Ryan, autoarea cărților The Woman Awake și Praying Dangerously.

   Programul va fi bazat pe cartea lui Red Hawk, Observarea de sine și va aborda principiile fundamentale ale  acestei practici, incluzând:

  • ce să observi
  • cum să observi
  • ce este atenția?
  • lucrul cu “Eu-ri multiple”
  • observarea fără judecare
  • observarea fără a schimba cea ce este observat
  • cum să faci față forțelor de negare care ne fac orbi față de comportamentul și motivația noastră 

  Adăugând în spațiul seminarului experiența și abilitățile aduse de Regina și Chandrika,  întreaga întâlnire din acest weekend va fi marcată de un context al generozității, acceptării și sprijinului reciproc.

  Facilitatorii seminarului:

   

  Red Hawk a deținut rolul de Hodder Fellow la Princeton University (1992-93). Acum el este profesor plin la Universitatea Arkansas, Monticello. Autor a 5 colecții de poezii, el a fost publicat în multe reviste printre care The Atlantic, Poetry, Kenyon Review. Red Hawk a susținut seri de lectură cuAllen Ginsberg, Rita Dove, Miller Williams, Tess Gallagher și Coleman Barks și a susținut peste 70 de seri personale de lectură în SUA. El practică observarea de sine de peste 30 de ani fiind îndrumat de-a lungul timpului de Gurdjieff Society of Arkansas, maestrul de meditație Osho Rajneesh și maestrul spiritual Lee Lozowick.

   

  Chandrika Taylor, discipolă a lui Osho Rajneesh încă din 1979, a studiat anterior buddhism zen cu Sasaki Roshi și creștinismul cu mama ei. Este fotograf și a deținut un propriu restaurant vegetarian. Chandrika aspiră la virtuatea bucuriei în formele ei cele mai înflăcărate. Cei care o cunosc, o descriu adesea ca fiind o gazdă grijulie și un prieten prețios.

   

  Regina Sara Ryan, scriitoare și facilitator de seminarii și retreat-uri, este o vizitatoare frecventă a României. Printre cărțile scrise de ea se numără:  The Woman Awake, Feminine Wisdom for Spiritual Life și Praying Dangerously. Fostă călugăriță catolică, Regina a studiat contemplația și meditația timp de peste 40 de ani. De când l-a întâlnit în 1984 pe învățătorul ei spiritual, maestrul baul Lee Lozowick, Regina continuă să urmeze ceea ce ea numește o cale a unei “devoțiuni fără rușine”, o cale prin care ea caută să aducă roadele unei vieți contemplative în acțiunile sale de zi cu zi.

   

   

  Alte evenimente Good Company cu Red Hawk și Regina Sara Ryan

  Joi 20 Iunie după amiază va avea loc lansarea ediției în limba română a cărții "Self Observation" scrisă de Red Hawk,. Red Hawk va vorbi despre dobândirea atenției interioare, ne va raspunde la întrebări și va oferi dedicații.

  Luni 17 Iunie ora 19, în cadrul întâlnirilor Good Company de la Seeds for Happiness, o vom avea invitată pe Regina Sara Ryan. Ea ne-a propus ca temă de dialog: Cum Femininul poate salva lumea - Reflecții deopotrivă pentru bărbați și femei despre puterea blândeții și nevoia acceptării de sine.

  Va așteptăm cu bucurie.

   

 • Un workshop de weekend cu Red Hawk, Chandrika Taylor & Regina Sara Ryan

  “Cunoaște-te pe tine însuți” este o străveche învățătură despre trezirea spirituală, aproape orice sistem religios sau filozofic te îndrumă spre ea. Această practică prin care înveți să te “cunoști pe tine însuți” este numită observare de sine .... sau constientizare de sine ... sau reamintire de sine. Dacă nu punem această cunoaștere de sine la baza vieții noastre, vom fi conduși de obișnuințele noastre și vom reacționa mecanic la opiniile și solicitările altora. Nu e de mirare că deseori simțim că viața noastră este superficială, fără sens și profund nesatisfăcătoare, și că relațiile noastre se destramă mult prea de ușor.

  Când și cât costa?

  Unde?  Înregistrare


  21 iunie 2013 - 23 iunie 2013

  Vineri 21 iunie: 19:00 - 21:00
  Sâmbătă 22 iunie: 9:00 - 17:00
  Duminică 23 iunie: 9:00 - 17:00

  Costul seminarului este 230 euro de persoană sau 195 euro x 2 pentru cupluri. Pentru înscrierea la seminar este necesară achitarea unui avans de minim 50%.

  Dacă avansul este achitat până la 1 iunie 2013, beneficiați de o reducere de 10%: 207 eur de persoană sau 175 euro x 2 pentru cupluri. Participanții vor primi cartea lui Red Hawk Observarea de sine, în limba română, ca suport de lucru pentru seminar.

  Numărul de participanți este limitat la 20 de persoane pentru a păstra intimitatea în spațiul de lucru.

  Se recomandă ca participanții sa aiba experiența unei practici spirituale personale pentru a beneficia de cadrul intens de antrenament oferit de Red Hawk, Chandrika și Regina Sara Ryan.

  Seminarul este deschis participării internaționale, va fi ținut în limba engleză și tradus în limba română. Sunt bineveniți participanți vorbitori de română sau engleză. Comunicarea se poate desfășura în ambele limbi. Persoanele care vin din străinătate pot fi sprijiniți de organizatori în planificarea călătoriei lor (transport, cazare, informații).

  Pe parcursul seminarului vor exista pauze scurte de cafea în care vom oferi și ceai, prăjiturele, fructe. Prânzul este oferit în cadrul seminarului. Recomandăm purtarea unor haine comode pe parcursul seminarului având în vedere că vor avea loc și exercitii fizice ușoare.

   

  Unde?


  Seminarul se va desfășura la Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, București, în zona Parcului Carol.

  Înregistrare


  < Eveniment încheiat >

Trimite un mesaj organizatorului:


Recomandă unui prieten:


×